Sākumlapa > Tēmas > Personas
Viktors Kozjukovs

Viktors Kozjukovs

Viktors Kozjukovs  (1948. g. 5. jūlijā Sovetskā, KPFSR Kaļiņingradas apgabalā)  –  inženieris-ķīmiķis, tehnisko zinātņu kandidāts. 

Viktors Kozjukovs  ir dzimis strādnieku ģimenē. 1963. gadā Sovetskā viņš beidza astoņas klases, bet 1966. gadā – vidusskolu.  Tanī pašā gadā viņš iestājās Kaļiņingradas  Zivrūpniecības un zivsaimniecības tehniskā institūta Kuģubūves fakultātes neklātienes nodaļā. 1968. gadā viņš saņēma diplomu par augstākās izglītības iegūšanu.

1966. gadā V. Kozjukovs sāka strādāt Sovetskas mēbeļu fabrikā par galdnieku, no 1967. gada jūnija līdz 1968. gada jūnijam viņš strādāja Kuģu mehāniskajā rūpnīcā par kuģu namdari.

1968. gadā V. Kozjukovs  atbrauca uz Rīgu un iestājās Rīgas Politehniskā institūta Ķīmijas fakultātē dienas nodaļā. 1973. gadā viņš sekmīgi pabeidza studijas un ieguva inženiera-ķīmiķa kvalifikāciju  stikla un sitālu  tehnoloģijā.

Pēc augstskolas beigšanas V. Kozjukovu iesauca dienēt padomju armijā. 1975. gada augustā viņu atbrīvoja no dienesta, piešķirot  vecākā leitnanta pakāpi.  Tanī pašā gadā viņu pieņēma darbā Rīgas Politehniskā institūta (RPI) Neorganiskās ķīmijas tehnoloģijas katedrā par matemātiķi-programmētāju.

1977. gada  aprīlī V. Kozjukovs iestājās aspirantūrā. 1979. gadā viņš aizstāvēja kandidāta  disertāciju Silikātu tehnoloģijas katedrā (vadītājs U. Sedmalis), viņam tika piešķirts tehnisko zinātņu kandidāta zinātniskais  grāds.  Tanī pašā gadā viņu pieņēma darbā par vecāko pasniedzēju (lektoru) Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas katedrā.

1981.–1982. gadā V. Kozjukovs desmit mēnešus stažējās Nīderlandē.

1982. gadā V. Kozjukovs pēc paša vēlēšanās aizgāja no darba Rīgas Politehniskajā institūtā.

Iemesls viņa aiziešanai no darba RPI varēja būt  pāriešana darbā Kaļiņingradā.

1995. gadā Viktoru Kozjukovu iecēla par  Krievijas Federācijas Kaļiņingradas apgabala administrācijas pārstāvi Latvijā.

Informācija par viņa turpmāko karjeru patlaban nav zināma.

Sergejs Čuhins