Sākumlapa > Tēmas > Personas
Elena Kutnere

Elena Kutnere

Elena Kutnere (dzim. Vinberga; 1937. g. 8. decembr Rīgā, Latvijā) – ķīmijas zinātņu kandidāte, Rīgas Politehniskā institūta docente.

E. Kutnere dzimusi Rīgā, ierēdņu ģimenē. 1955. gadā ar sudraba medaļu beidza Rīgas 17. vidusskolu un iestājās Latvijas Valsts universitātes Ķīmijas fakultātē. 1958. gadā pārgāja uz jaunizveidoto Rīgas Politehnisko institūtu (RPI), ko 1960. gadā ar izcilību beidza, iegūstot fizikālās ķīmijas speciālista diplomu. Pēc institūta beigšanas E. Kutnere tika nosūtīta darbā uz Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcu (RER), kur viņa vairākus gadus nostrādāja Elektroizolācijas eksperimentālajā birojā par inženieri- konstruktori.

1963. gada novembrī E. Kutnere pārgāja darbā uz rūpnīcas VEF Tehnisko pētījumu nodaļu par izolācijas materiālu laboratorijas inženieri-ķīmiķi. 1966. gadā Kutnere sāka strādāt par stundu pasnidzēju. 1968. gadā viņa pilnīgi pārgāja darbā uz RPI Ķīmijas fakultātes Polimeru materiālu tehnoloģijas katedru un aizstāvēja disertāciju ķīmijas zinātņu kandidātes grāda iegūšanai.

1974. E. Kutneri konkursa kārtībā ievēlēja par Polimeru ķīmijas tehnoloģijas katedras docenti.

1991. gadā E. Kutnere aizgāja no darba RPI sakarā ar pārcelšanos uz patstāvīgu dzīvi Izraēlā.

Sergejs Čuhins

Informācijas avoti:

RTU arhīvs.

Augstākās tehniskās izglītības vēsture Latvija. – 5. daļa. – Rīga: RTU izdevniecība, 2017., 460. lpp.