Sākumlapa > Tēmas > Personas
Jefims Gammers

Jefims Gammers

Jefims Gamers (1945. g. 16. aprīlī Orenburgā, Krievijas PFSR) — dzejnieks, prozaiķis, žurnālists, bokseris, bijušais rīdzinieks. 

Rīgā viņš dzīvojis no 1945. gada rudens līdz 1978. gadam, bet kopš 1978. gada 3. decembra dzīvo Jeruzālemē (Izraēlā).

1975. gadā Jefims Gammers ir absolvējis Latvijas Valsts universitātes Žurnālistikas fakultāti. Rīgā J. Gammers publicējis savus daiļdarbus gan krievu, gan latviešu valodā (tulkojumā) daudzos laikrakstos un žurnālos.

Viņš ir 15 grāmatu autors, starptautisko prēmiju literatūrā, žurnālistikā un tēlotājmākslā laureāts. To vidū ir Buņina prēmija, sudraba medaļa (Maskava, 2008); “Dobraja ļira” (Sanktpēterburga, 2007); «Zolotoje pero Rusi», zelta zīme (Maskava, 2005) un zelta medaļa - “labākajam jaunās tūkstošgades autoram” uz postamenta (2010); «Pēterburga. Sapņa atdzimšana, 2003». 2012. gadā  viņš kļuva par 3. Starptautiskā Sergeja Mihalkova literāro daiļdarbu pusaudžiem konkursa laureātu (mazā zelta medaļa) un 4. Starptautiskā Alekseja Tolstoja konkursa diplomantu. J. Gammera romānu par pusaudžiem “Adoptētie kara bērni” («Приемные дети войны») arī bija atzīmējis Fonds “Russkij mir”.

Patlaban Jefims Gammers dzīvo Jeruzālemē. Viņš strādā radiostacijā “Golos Izraiļa”. Viņš ir radiožurnāla “Večerņij kaļeidoskop” šefredaktors un vadītājs, viņš ir Izraēlas, kā arī starptautisko rakstnieku, žurnālistu, mākslinieku savienību loceklis.  J. Gammers ir šādu žurnālu redakcijas kolēģiju loceklis: “Ļiteraturnij Ijerusaļim”, “Ļiteraturnij Ijerusaļim ulibajetsa” (Izraēla) un “Priokskije zori” (Krievija).

Jefima Gammera daiļdarbi tika plaši publicēti Krievijas, Latvijas, Ukrainas, Moldovas, ASV, Izraēlas, Vācijas, Francijas, Dānijas, Somijas un citu valstu žurnālos, tie tika pārtulkoti un atdzejoti daudzās valodās.  

 

Jefima Gammera autoralmanahs "МагРЕМ" un mājas lapa:  http://www.yefim-gammer.com

Ilustrācijas tēmai