Sākumlapa > Tēmas > Personas
Konstantins Matvejevs

Konstantins Matvejevs

Konstantīns Matvejevs (1954. gada 10. februārī Rīgā, Latvijas PSR) – jurists, Baltijas Starptautiskās akadēmijas docents.

Konstantīns Matvejevs dzimis Rīgā, senā rīdzinieku dzimtā.

Pēc Rīgas 23. vidusskolas beigšanas no 1975. gada turpināja izglītību Latvijas Valsts universitātes Juridiskajā fakultātē. 1980. gadā augstskolu beidza, saņemot izcilnieka diplomu, un sāka strādāt Latvijas Zinātņu akadēmijas Filozofijas un tiesību institūta tiesību nodaļā. Piedalījās vairāku projektu izstrādē par nepilngadīgo noziedzības profilaksi Latvijā. Publicējis rakstus par kriminoloģiju.

1990. gadā tika ievēlēts Latvijas Augstākajā Padomē. Būdams AP deputāts (no 1990. līdz 1993. gadam), enerģiski cīnījās par visu Latvijas iedzīvotāju vienlīdzību politikā un valodas lietošanā.

Pasniedzēja darbu augstskolā uzsāka 1981. gadā. Kopš dibināšanas 1992. gadā ir Baltijas Starptautiskās akadēmijas (līdz 2006. gadam – Baltijas Krievu institūts) docents. No 1994. līdz 2004. gadam bija programmas „Tiesvedība” vadītājs (fakultātes dekāns). Lasa kursus par konstitucionālām tiesībām, Eiropas tiesībām, Romas tiesībām, Latvijas tiesību vēsturi.

Daudzās K. Matvejeva publikācijās skarti jautājumi par nacionālā minoritāšu tiesību aizsardzību Eiropas valstīs, vēstures un kultūras pieminekļu aizsardzību.

Precējies, divu meitu tēvs.

                                                                             Sergejs Coja