Sākumlapa > Tēmas > Personas
Jevgeņijs Almazovs

Jevgeņijs Almazovs

Jevgēnijs Almazovs (1912. g. 26. decembrī Sanktpēterburgā, Krievijas impērijā – ?) –  projektēšanas institūta „Teploelektroprojekt” galvenais inženieris.
 
J. Almazova saknes meklējamas pilsētnieku vidusšķiras dzimtā. Viņa tēvs bija feldšeris, māte kopā ar tēvu strādāja par akušieri. 1930. gadā beidza deviņgadīgo skolu un sāka darba gaitas Ļeņingradas rūpnīcā. 1932. gadā Almazovs iestājās Ļeņingradas Politehniskā institūta Hidrotehnikas fakultātē, ko absolvēja 1937. gadā ar 1. pakāpes diplomu.

No 1937. līdz 1940. gadam Almazovs strādāja par vecāko inženieri Iekšlietu Tautas komisariāta projektu organizācijā „Volgastroj”  tiltu un ceļu nodaļā Ribinskā. No 1940. līdz 1941. gadam bija vecākais inženieris projektu organizācijā „Glavgidrostroj” Ļeņingradā. Karam sākoties, Almazovs netika mobilizēts armijā veselības stāvokļa dēļ, visu kara laiku viņš pavadīja darba vietā.

Pēc kara Almazovs atgriezās Ļeņingradā un strādāja par vecāko inženieri dažādās pilsētas projekta organizācijās. 1946. gadā viņš pārcēlās uz Rīgu, kur strādāja Latvijas PSR Lauksaimniecības ministrijas dažādās projektēšanas organizācijās. No 1951. līdz 1952. gadam Jevgeniju Almazovu nosūtīja darbā uz Cimļanskas HES būvniecību par nodaļas vadītāju. Bet no 1952. līdz 1953. gadam viņš bija vecākais inženieris „Kuibiševhidrostroj” tehniskajā daļā Stavropolē.

1953. gadā Almazovs atgriezās Rīgā un tika pieņemts darbā projektēšanas institūta „Teploelektroprojekt”/''Siltumelektroprojekts'' Rīgas nodaļā Projekta galvenā inženiera hidrotehniskās nodaļas grupas vadītāju. 1954. gadā institūta vadība izteica Jevgenijam Almazovam  pateicību par teicamu darbu un augstiem rādītājiem Rīgas TEC-1 un citu celtniecības objektu projektēšanas uzdevuma izpildē.

1962. gada oktobrī Almazovs tika iecelts projekta galvenā inženiera amatā.                        

1973. gadā Jevgenijs Almazovs aizgāaja no darba veselības  dēļ.

Sergejs Čuhins